Investitie de peste 9 mld. lei in dezvoltarea statiunii Neptun

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat, la Neptun, un contract de finantare prin Programul Operational Regional, care vizeaza dezvoltarea gamei de servicii turistice oferite de clubul de vacanta Mediteraneo din statiunea Neptun.
Proiectul se va desfasura pe o perioada de 21 de luni si are o valoare totala de 9, 4 miliarde lei, din care 6, 5 miliarde lei valoare eligibila, formata din 4,6 miliarde lei contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 1.9 miliarde lei contributia beneficiarului.

Obiectivele urmarite sunt realizarea unei infrastructuri specifice turismului “de sanatate/recreere/infrumusetare” si turismului de business/corporate, precum si dezvoltarea gamei de servicii turistice oferite de clubul de vacanta Mediteraneo.

In urma investitiilor efectuate, se asteapta cresterea cu 5% a ponderii turistilor sositi in interes de afaceri, cresterea duratei medii a sejurului turistic de la 3 zile la 6-7 zile si cresterea de la 5% la 10% a ponderii turistilor straini in totalul turistilor complexului.

Proiectul este depus in cadrul Axei prioritare 5 a Programului Operational Regional - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri