Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), inclusiv institutiile subordonate, isi vor reduce personalul cu 20-25%, de la 1 iunie, iar in prezent se stabileste numarul angajatilor care vor ramane in functie, a anuntat intr-o conferinta de presa ministrul de resort Mihail Dumitru.
"Am taiat deja pozitia de subsecretar de stat si am ramas cu cei trei secretari de stat. In cadrul MADR, lucreaza sub 400 de functionari publici, iar in total, incluzand agentiile si institutiile subordonate, sunt circa 11.000 angajati", a precizat Mihail Dumitru, potrivit NewsIn.

Intrebat daca aceasta masura se va aplica inclusiv celor doua agentii din cadrul MADR care gestioneaza fonduri europene, ministrul a precizat ca reducerea de personal se va aplica tuturor.

"La Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sunt 5.250 angajati, iar la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) sunt 1.600 salariati", a afirmat Mihail Dumitru.

Ministerul Agriculturii a anuntat in 14 mai ca va reduce cu 25% toate sumele alocate in 2010 pentru convorbiri telefonice, achizitii de mobilier de birou, obiecte de inventar, consumabile/rechizite, deplasari interne si externe, chirii, estimand ca economia totala realizata la bugetul de stat va fi de circa 750.000 lei.

Guvernul s-a angajat in fata FMI sa limiteze fondul de salarii in 2011 la 39 de miliarde de lei si sa reduca numarul de angajati din sectorul bugetar la 1.290.000, de la 1.360.376 cati sunt in prezent, se arata in ultima forma a scrisorii de intentie obtinuta de NewsIn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si