Un barbat de aproximativ 45 de ani, angajat in industrie, in mediul privat, a declarat ca a venit la protest in spirit de solidaritate fata de bugetarii romani afectati de masurile de reducere a salariilor.

Aceasta criza afecteaza pe toata lumea, iar problemele sociale care apar nu vor trece fara urmari pentru toata populatia acestei tari”, a declarat bucuresteanul.

Ca solutii pentru iesirea din criza, el propune eliminarea hotiei, reducerea veniturilor foarte mari si o fiscalitate corecta. In opinia sa, cresterea taxelor si a impozitelor ar fi afectat chiar pe toata lumea.

Am venit aici cu scopul de a-i da jos pe Basescu si pe Boc”, spune un mecanic din Medias, in varsta de 44 de ani, care lucreaza in mediul privat.

“Particip la mitingul bugetarilor pentru ca masurile luate acum pentru salariatii de la stat vor urma si in mediul privat si vrem sa prevenim acest lucru. Deja, odata cu impozitarea bonurilor de masa, angajatorii nu o sa le mai dea”, spune mediesanul care castiga un salariu de 9 milioane de lei pe luna.

Solutiile vazute de acesta sunt impozitarea pensiilor si salariilor care depasesc 2.000 de lei. “Nu este corect sa taie unitar toate pensiile si salariile, ci doar cele care depasesc 2000 de lei/luna. Acest miting este doar inceputul protestelor, iar daca ne se vor gasi solutii vom face revolutie”, mai spune mecanicul, care considera Guvernul singurul vinovat pentru situatia in care se afla acum Romania.

Un tanar, angajat in mediul privat in Bucuresti, a spus ca a venit la protest in spirit de solidaritate si pentru ca masurile de reducere a salariilor, pensilor, ajutoarelor si subventiilor de la stat afecteaza pe toata lumea.

“Oamenii nu vor mai avea bani sa cheltuiasca, deci va scadea consumul si, implicit, productia. Schimbarea guvernului si a presedintelui Basescu este solutia!”, exclama tanarul.

In opinia sa, o echipa de oameni competenti, chiar si adusi din strainatate, ar fi capabili sa gaseasca cele mai bune masuri pentru a scoate Romania din criza, chiar daca starea economica a tarii este grava.

Citeste si Minerii: Guvernantii sa stranga cureaua, dar nu pe spatele romanilor