Potrivit informatiilor furnizate de Agentia Regionala de Dezvoltare Nord-Est (ARDNE), sase scoli din Bacau, cinci scoli speciale din Iasi, trei din Vaslui, una din Suceava si Universitatea "Gh.Asachi" din Iasi au in implementare proiecte de reabilitare in valoare totala de aproape 34 milioane euro, din care 6,5 milioane euro reprezinta cofinantarea autoritatilor locale.

Cel mai mare proiect este cel al Universitatii Tehnice din Iasi, care a obtinut aproape 55 milioane lei pentru refacerea si modernizarea campusului "Tudor Vladimirescu", scrie NewsIn.

Pentru cele cinci scoli speciale din Iasi, Consiliul Judetean a accesat peste 26 milioane lei. In judetul Bacau, circa 23 milioane lei au fost obtinute de primaria municipiului Onesti pentru reabilitarea a patru scoli si doua colegii.

Contractele cu ARDNE au fost semnate in perioada septembrie 2009 - aprilie 2010, cele mai multe dintre proiecte fiind inca in faza de organizare a licitatiei de executie.

Fondurile europene au fost obtinute prin domeniul major de interventie 3.4, privind reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

In total, in cadrul DMI 3.4 au fost depuse 82 de proiecte in valoare de 128 milioane euro, suma ce depaseste cu 181% valoarea alocarii financiare nerambursabile, de aproape 46 milioane euro.