Inegalitatile salariale din sectorul public trebuie sa dispara, sustine Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu. Salariile mici pot fi asociate coruptiei din mediul public, iar salariile directorilor din ministere nu pot fi mai mari ca ale ministrilor insisi, a mai spus consilierul guvernatorului.

Croitoru sustine ca reducerea deficitului bugetar reprezinta un proces de lunga durata, iar masurile nu pot fi aplicate doar pe termen scurt. El a declarat ca reducerea deficitului bugetar la 6,8% in 2010 si la 4,4% in 2011 presupune "masuri dure, dar necesare", conform The Money Channel.

"Masurile de austeritate ar trebui aplicate pe o perioada de 18 pana la 24 de luni, pentru a avea efectele scontate", spune Lucian Croitoru.

"Aceste masuri, din punct de vedere economic, nu pot fi reversate curand. Salariile si pensiile nu pot fi readuse imediat la nivelul la care au fost. Masurile trebuie mentinute pentru ca Romania are de redus deficitul bugetar," a explicat Croitoru.

"Ajustarea este permanenta. Daca nu este permanenta pe aceasta ruta atunci va trebui sa venim cu alte masuri. Sarcina de a reduce deficitul cu 2,4% in 2011 nu este usoara", a mai spus Croitoru.

Consilierul Guvernatorului BNR a precizat ca daca economia Romaniei va continua sa scada, vor trebui luate masuri suplimentare. A evitat insa sa spuna daca acest lucru ar putea insemna o crestere a taxelor.

Citeste aici ce spune ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, despre ideea de reducere a taxelor. Afla aici cum vede seful Deloitte reducerea cheltuielilor.