"Este o prima pe care o platim din fonduri europene pentru circa 1.800 de fermieri. Avem un buget de circa 3 milioane euro", a mentionat Dumitru, care a adaugat ca fermierii trebuie sa depuna cereri in acest sens si sa indeplieasca mai multe conditii pentru a beneficia de acesti bani, informeaza NewsIn.

El sustine, insa, ca fermierii trebuie sa indeplineasca "o serie de conditii, in special sa demonstreze ca trec de la agricultura normala, cu pesticide, la agricultura ecologica.

"In Romania au inceput sa se devolte acele targuri unde se vand produse traditionale si ecologice. Vrem sa le platim prima acestor intreprinzatori ca sa ramana in aceasta nisa si sa compensam astfel tendinta lor de a creste si a deveni industriali si de a iesi din aceasta nisa a produselor traditionale si ecologice", a explicat Dumitru.

El a mai spus ca, de anul viitor, ministerul incearca sa introduca o masura de agromediu atat pentru conversie, cat si pentru suportarea cheltuielilor de certificare in agricultura ecologica, urmand sa fie finantata din programul national de finantare rurala in cadrul Axei 2.