"Potentiala includere a Romaniei in South Stream nu inseamna a renunta imediat la versiunea in care conducta trece prin teritoriul bulgar", a spus vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, relateaza Sofia News Agency, citata de NewsIn.

"Este posibil ca Romania sa se alature proiectului, dar acest lucru nu inseamna neaparat ca Bulgaruia este exclusa", a subliniat el, adaugand ca este foarte important pentru Romania si Rusia sa evalueze fezabilitatea economica a proiectului.

Declaratia vine la o zi dupa ce presedintele Gazprom, Aleksei Miller, a spus ca South Stream si-ar putea schimba traseul pentru a exclude Bulgaria, care, in opinia sa, a dezamagit Rusia actionand prea lent in alte proiecte energetice, cum ar fi oleoductul Burgas-Alexandrupolis si centrala nucleara din Belene.

Recentele declaratii ale premierului bulgar Boiko Borisov ca tara sa s-ar putea retrage din proiectul de oleoduct cu Rusia si va sista proiectul Belene au provocat nemultumire in Rusia. Saptamana trecuta se sugera ca Gazprom este deja pregatit tehnic sa renunte la Bulgaria si sa aleaga Romania pentru South Stream.