Federatia Agrostar considera ca majorarea TVA la 24% va duce, pe langa scumpirea produselor agroalimentare cu 5-7%, si la falimentul a circa 7-8% din societatile din domeniul agricol, in timp ce pana la 10% din angajati ar putea fi trimisi in somaj, informeaza NewsIn.

Totodata, in opinia Agrostar, cresterea TVA anuleaza masurile de combatere a evaziunii fiscale si favorizeaza piata neagra.

„Cei mai fericiti vor fi intermediarii, pentru ca ei vor castiga cel mai mult”, a declarat, marti, presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Pe de alta parte, Agrostar mai precizeaza ca, incepand cu anul 2010, mai multe subventii care se acordau in sectorul agricol au fost anulate sau micsorate si considera ca restructurarea agentiilor din subordinea Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a fost mult intarziata si lipsita de eficienta.

Federatia Agrostar a fost infiintata 1990 si numara peste 38.000 de membri, avand in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, viticultura, horticultura, zootehnie).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Oradea: Coalitia PSD-UDMR, acuzata ca vrea falimentarea aeroportului