Intrebat cand vor fi alocati bani pentru refacerea locuintelor si a infrastructurii afectate de inundatii, premierul Emil Boc a spus ca o rectificare bugetara va avea loc in cursul acestei luni.

„Am inceput deja acest demers de reprioritizare a investitiilor. Vom avea o rectificare de buget in luna iulie”, a spus Boc, citat de NewsIn.

Seful guvernului a precizat ca vor fi alocati bani pentru materiale de constructii, care vor fi cumparate, cel mai probabil, prin Bursa de Marfuri.

„Guvernul va aloca bani pentru materiale. Ministerul Dezvoltarii Regionale a pregatit deja normativele de cost si de materiale pentru locuintele care urmeaza sa fie refacute. Maine (miercuri – n.r.) probabil le vom aproba in guvern. Va fi organizata o licitatie prin Bursa de Marfuri pentru achizitionarea materialelor la pretul cel mai bun”, a spus Boc.

Premierul Emil Boc s-a aflat marti in localitatea suceveana Darmanesti, unde mai multe locuinte au fost distruse de inundatii. El a vizitat santierul unde a inceput constructia a sapte case pentru familiile care au ramas fara locuinte. Casele sunt construite pe un teren repartizat familiilor respective printr-o hotarare a Consiliului Local al comunei Darmanesti, materialele de constructie fiind primite de la rezerva de stat.

„Am dispus de la rezerva de stat materiale pentru acele autoritați care erau pregatite sa le primeasca”, a precizat Boc.