Ministrii: Bugetul este construit pe o grila din anii '90

Ministrii au reclamat in Guvern, in discutia privind rectificarea bugetara, ca bugetul este construit pe baza unei grile "depasite", din anii '90, care nu mai permite dezvoltarea economica in actualul context, si au cerut ca premierul sa decida alocarea banilor in functie de prioritatile guvernarii.

Discutia a avut loc in sedinta de miercuri a Guvernului, in care a fost aprobata prima rectificare bugetara din acest an.

"Ministrii au reclamat faptul ca bugetul este construit pe o grila din anii '90, care nu mai permite dezvoltarea economica in actualul context, si ca modalitatea de alocare a fondurilor ar trebui regandita", au relatat surse participante la sedinta.

Potrivit acestora, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a aratat ca, din cauza acestei grile, institutia sa primeste un buget reprezentand doar jumatate din media bugetelor alocate pentru transporturi in statele membre UE.

Ministrii au mai reclamat faptul ca atributiile cele mai importante in repartizarea fondurilor le are Ministerul Finantelor, si nu premierul care si-a asumat un program de guvernare.

"Membrii Cabinetului i-au spus lui Boc ca nu poate lasa Ministerul Finantelor sa aiba ultimul cuvant in alocarea banilor, ci ca decizia finala ar trebui sa apartina primului-ministru, fiind vorba de o decizie politica, bazata pe prioritatile guvernarii", au aratat sursele citate.

Premierul a apreciat insa ca schimbarea modului de concepere a bugetului ar crea dificultati, fiind nevoie de regandirea tuturor capitolelor bugetare, au adaugat sursele.

Guvernul a aprobat, miercuri, prima rectificare bugetara din acest an, prin care sunt taiate alocatiile mai multor ministere si acordate fonduri in special pentru plata pensiilor, indemnizatiilor de somaj si altor alocatii de natura sociala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri