Restructurarea sectorului public trebuie sa continue in anii urmatori, chiar daca nu va mai fi nevoie de o consolidare fiscala brusca, astfel incat in urma reformelor economia sa devina mai eficienta si competitiva, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"A existat o ajustare substantiala a echilibrului fiscal datorita masurilor foarte dificile, dar necesare, care au fost luate. Nu va fi nevoie de o consolidare de o asemenea marime in 2011 si 2012, dar asta nu inseamna ca nu mai este nevoie de reforme pentru ca Romania sa aiba o crestere economica mai rapida si o economie mai eficienta si mai competitiva", a spus Franks, citat de Mediafax.

El a mentionat ca daca un stat nu trebuie sa realizeze o consolidare fiscala brusca nu inseamna ca acesta nu trebuie sa reformeze si mai mult sectorul public si sa implementeze reforme structurale.

"Cred ca trebuie continuata restructurarea sectorului public si cred ca vedem unele initiative in prezent, adica exista reforma pensiilor, a doua runda a reformei salariale, va exista o continuare a reducerii sectorului public, exista initiative de a lucra asupra sistemului de beneficii sociale", a spus Franks.

Totodata, el a precizat ca o echipa tehnica a FMI se afla in prezent la Bucuresti si analizeaza eficienta cheltuielilor publice si modul de imbunatatire a acesteia.

"Procesul de reforma trebuie sa continue dincolo de 2010", a mai spus oficialul FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si