Evaziunea a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate nationala, care cauzeaza distorsiuni majore concurentiale, si este nevoie de o decizie politica pentru a trece la plata corecta a impozitelor, a declarat directorul directiei audit din BNR, Eugen Radulescu.
"Nivelul evaziunii este endemic.... Exista slabiciuni majore pe intregul lant de colectare. Distorsiuni majore concurentiale. Unii platesc si altii nu platesc. Unii sunt puternici si la ei nu ajung controalele, controalele ajung numai la cei fraieri", a spus Radulescu in conferinta "Coordonate de actualitate ale restructurarii economiei romanesti", conform Mediafax.

El a dat ca exemplu graul, unde gradul de impozitare nu depaseste 20%, aratand ca productia de grau nu se ascunde, ci sta in silozuri mari, la vedere.

"Exista politicieni care sustin ca fara grau nefiscalizat se va scumpi painea", a mentionat ironic oficialul BNR.

Radulescu a adaugat ca evaziunea a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate nationala.

"Pentru asta e nevoie de ceea ce numesc decizie politicia. Lumea politica ar trebui sa decida ca e timpul sa fim corecti in ceea ce priveste plata impozitelor", a concluzionat oficialul BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri