Traian Basescu, i-a primit la Palatul Cotroceni pe reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, aflati in Romania in cadrul unei misiuni de evaluare a acordului stand-by pe care Romania il are cu FMI, scrie Mediafax.

"Cu prilejul discutiilor, reprezentantii institutiilor internationale au remarcat succesele obtinute in cadrul procesului de stabilizare macroeconomica, cu atat mai mult cu cat acestea au fost realizate pe fondul unei crize care afecteaza sever multe tari din Uniunea Europeana. Presedintele a reafirmat angajamentul Romaniei in directia consolidarii fiscale si a reformelor, mai ales in domenii precum educatia si sanatatea. Cu referire la domeniul sanatatii, discutiile au fost centrate pe nevoia de eliminare a arieratelor si de reformare urgenta", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

De asemenea, a fost inventariat setul de politici care trebuie definitivat pe termen scurt, inclusiv in ceea ce priveste o mai buna absorbtie a fondurilor europene, pentru asigurarea premiselor de pregatire a unui proiect de buget pe anul 2011, si care sa conduca la un deficit bugetar de 4,4% din Produsul Intern Brut.

Citeste si:

"In cadrul discutiilor, au fost abordate si perspectivele unei eventuale noi colaborari astfel incat, prin accentul pus pe privatizare si reforme, sa se atinga obiectivul unei cresteri economice sustenabile. Seful statului a accentuat, totodata, si nevoia corelarii reformelor cu strategia UE 2020.", se mai arata in comunicat.