Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere cu 1,4% in luna septembrie 2010, comparativ cu luna precedenta si o crestere cu 7,9% fata de luna corespunzatoare din anul 2009, potrivit Institului National de Statistica (INS).
In septembrie, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere cu 1,4% comparativ cu luna precedenta, scrie in comunicatul INS.

Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna cat si preturile productiei industriale pentru piata externa au inregistrat cresteri cu 1,2%, respectiv cu 1,8%.

Pe sectiuni (sectoare de activitate) s-au inregistrat cresteri de preturi la produsele din industria prelucratoare (+1,5%), industria extractiva (+1,5%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+0,9%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,6%).

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria bunurilor intermediare (+2,2%), industria energetica (+1,9%), industria bunurilor de uz curent (+0,6%), industria bunurilor de capital (+0,4%). Scaderi de pret se constata in industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,2%).

Comparativ cu septembrie 2009, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere cu 7,9%.

Pe sectiuni (sectoare de activitate) s-au remarcat cresteri de preturi in industria prelucratoare (+9,0%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+8,8%), in industria extractiva (+4,3%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+3,0%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (+11,2%) si in industria bunurilor intermediare (+9,2%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,2%), industria bunurilor de capital (+1,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,3%).
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri