Comisia de buget-finante a Senatului a respins, marti, proiectul de lege pentru ratificarea scrisorii de intentie a Acordului stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International (FMI), relateaza Mediafax.

Ratificarea scrisorii suplimentare de intentie semnata de autoritatile romane si cosiliul director al FMI, parte a Acordului stand-by, a fost respinsa de comisie cu patru voturi "pentru" (PDL) si cinci "impotriva" (PSD si PNL).

Social-democratii si-au motivat votul prin faptul ca scrisoarea face referire la majorarea TVA de la 19 la 24%, vicepresedintele Sorin Bota aratand ca PSD a votat impotriva ratificarii scrisorii de intentie intrucat s-a opus si se opune majorarii TVA.

El a apreciat ca daca si plenul Senatului respinge ratificarea, Guvernul ar trebui sa revina asupra cotei TVA.

Presedintele comisiei, Ovidiu Marian (PDL) a declarat dupa vot ca scrisoarea de intentie urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, unde actuala putere are o majoritate mai confortabila, in eventualitatea in care votul din Comisie va fi reflectat si in plenul Senatului.

Senatul este, insa, Camera decizionala in adoptarea legii de ratificare a scrisorii de intentie cu FMI.

Scrisoarea de intentie a fost semnata la Bucuresti, la 16 iunie 2010 si actualizata printr-o scrisoare suplimentara de intentie, semnata la Bucuresti in 29 iunie, aprobate prin decizia Consiliului Director al FMI din 2 iulie 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si