S-au razgandit

Parlamentul Romaniei a decis mentinerea la 30% a primei de stat pentru economisire

Dupa ce joi Guvernul a decis micsorarea primei de stat pentru economisire la 15%, Parlamentul a aprobat ieri modificarea OUG 86/2005 si revenirea la nivelul initial de 30 de procente din suma economisita in 2005. Hotararea se refera la contractele de economisire-creditare incheiate pana la sfarsitul acestui an, in scopul constructiei, achizitionarii sau renovarii/modernizarii de locuinte, precum si al cumpararii de terenuri de folosinta in domeniul locativ.

"Ceea ce dorim sa comunicam este faptul ca incheind chiar si acum, la sfarsitul anului 2005, un contract de economisire-creditare, orice cetatean roman va putea solicita prima de stat in integralitate, prima ce poate ajunge la peste 900 lei reprezentand un castig de 30%, cel mai mare randament oferit in sistemul bancar romanesc", a declarat Petre Tulin, presedintele HVB Banca pentru Locuinte SA.

Centre de consiliere la HVB

Consilierii HVB Banca pentru Locuinte SA ofera in aceste zile consultanta prin unitatile HVB Bank Romania, Banca Tiriac, Creditcoop, cat si prin punctele de vanzare deschise in principalele centre comerciale din Bucuresti si din tara, se arata intr-un comunicat al bancii.

Scopul acestora este, potrivit comunicatului, maximizarea in favoarea clientilor a avantajului oferit de stat. HVB Banca pentru Locuinte SA ofera contracte de economisire-creditare in domeniul exclusiv imobiliar, oferta sa cuprinzand doua etape: o prima etapa de economisire de minim 18 luni, clientul avand apoi posibilitatea obtinerii unui credit de pana la 150% in conditii mai putin restrictive. Dobanda in perioada de economisire este de 3%, la care se adauga prima de stat, iar dobanda in perioada de acordare a creditului este fixa, de 6% pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri