Intrebat, la postul Money Channel, daca cifra vehiculata in presa, de aproximativ 3,6 miliarde euro, reprezentand suma care ar urma sa fie atrasa de Romania de la Fondul Monetar International prin viitorul acord, este plauzibila, Tanasescu a raspuns afirmativ.

"Trebuie sa pornim de la niste reguli. Cifrele nu se stabilesc in discutii individuale si in sedinte, se respecta reguli. In ceea ce priveste Fondul Monetar International, regula de baza este ca un acord de stand-by trebuie sa reprezinte un anumit procent din cota de participare a fiecarei tari. De aceea, in cazul Romaniei, un potential nou acord ar putea sa aiba in vedere o suma de aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI, respectiv aproximativ 3,1-3,2 miliarde DST", a declarat Mihai Tanasescu, potrivit Mediafax.

Romania are o cota de 1,03 miliarde DST la FMI.

Citeste si:

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, au avut, joi, o intalnire in care au stabilit parametrii noului acord de finantare cu FMI si Comisia Europeana.