Ionescu, Coface: Urmeaza falimente rasunatoare in 2011

Falimente "rasunatoare" vor aparea si in 2011 din cauza ca mediul economic nu este inca suficient de solid pentru a sustine companiile de pe pan local. Cristian Ionescu, country manager al Coface pentru Romania, estimeaza ca vor exista falimente importante in acest an, cel putin in sectorul de distributie de medicamente.

In primele noua luni din 2010 s-au inregistrat peste 15.000 de insolvente, arata datele Coface, iar anul 2011 nu se anunta mai bun din aceasta perspectiva. Numarul firmelor care vor intra in insolventa va continua sa creasca in acest an, pe fondul unui mediu economic inca dificil.

"Vom vedea unele falimente rasunatoare in distributia de medicamente anul acesta, unul sau doua cazuri mari", a declarat Cristian Ionescu.

El a mentionat ca falimentele sunt induse uneori de un prost management al companiilor.

Radu Tudorache, administratorul grupului de afaceri M Grup, in cadrul caruia este inclus si distribuitorul farmaceutic Montero, spune ca blocajul din sistemul farmaceutic generat de acumularea de arierate va duce la noi insolvente si chiar falimente in domeniu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri