Afacerile din comert, in declin

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia celui auto, a scazut in 2010 fata de 2009, atat ca serie bruta, cat si ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu pana la 5,5%, ca urmare a reducerii vanzarilor de alimente, tutun si produse nealimentare.

Astfel, afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a scazut datorita reducerii vanzarilor de produse nealimentare, cu 7,9%, si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, cu 7,5%, in timp ce comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 3,7%, conform datelor Institutului National de Statistica (INS), informeaza Mediafax.

Fata de 2009, volumul afacerilor din comert, serie ajustata, s-a diminuat fata de anul trecut ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare cu 8,1% si a celor de alimente, bauturi si tutun cu 7,5%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 2,7%.

In decembrie 2010, comparativ cu luna anterioara, afacerile din pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 7,2%, datorita majorarii la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun, cu 21,7%, si la vanzarile de produse nealimentare, cu 9,8%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 18%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in decembrie 2010, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 1,2% datorita scaderilor inregistrate la vanzarile de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate (8,7%), la cele de produse nealimentare (5,7%) si la vanzarile de alimente, bauturi si tutun (3,9%).

Fata de decembrie 2009, in aceeasi luna a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 9%, datorata reducerii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (12,0%), a vanzarilor de produse nealimentare (8,6%) si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (7,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia celui auito-moto, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada mentionata s-a redus cu 7,2%, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare (9,4%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (7,6%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (7,1%).

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri