Instabilitatea politica, generata de opozitie sau de catre partidele de la guvernare, lezeaza semnificativ perspectivele relansarii cresterii economice, a declarat Andreea Paul Vass, consilier al premierului Emil Boc, citata de Mediafax.

"Cred, am convingerea de fapt, ca instabilitatea politica, indiferent de cine este generata, de opozitie sau de catre partidele la guvernare, leazeaza semnificativ perspectivele relansarii cresterii economice. Sa ma explic. Pe de o parte atractivitatea tarii noastre vis-a-vis de investitorii straini scade pentru ca le alimentam temerile derivate din instabilitatea politica, pe de alta parte Romania este in continuare obligata sa se imprumute pe piete internationale pentru acoperirea deficitului bugetar. Instabilitatea politica se traduce prin costuri mai mari de finantare. In realitate Romania are perspective reale de reluare a cresterii economice si trebuie sa avem grija de acest sanse uriase pe care le avem in anul 2011", a spus Vass in cadrul unui seminar organizat la BNR.

Ea a mentionat ca discutiile legate de numirea unui anumit premier sau ministru sunt legitime si sanatoase, dar trebuie sa fie realizate in interiorul partidelor.

"Avem obligatia si decenta fata de aceste perspective economice sa tinem acest gen de dezbateri, repet legitime, sanatoase, intr-un cadru intim, in interiorul partidelor politice care declanseaza acest gen de dezbatere, daca vrem sa ne prezervam perspectivele de crestere economica", a mai spus consilierul premierului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Statul rupe acordul cu compania chineză pentru reactoarele 3 și 4 Cernavodă
Setari Cookie-uri