Doar 70 de elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Bihor au optat până acum pentru învăţământul profesional de stat şi dual, dintr-un total de 3.917 elevi care au terminat ciclul gimnazial în această vară, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor, Florin Negruţiu.

Conform sursei citate, 3.668 dintre aceşti absolvenţi de ciclu gimnazial participă, în perioada 22-25 iunie, la Evaluarea Naţională, diferenţa de 179 fiind elevii din învăţământul special, a scris Agerpres.

Potrivit reprezentantului IŞJ Bihor, în judeţ sunt constituite 50 de centre de examen şi două centre zonale de evaluare pentru Evaluarea Naţională.

"La nivelul comisiei judeţene au fost depuse 26 de solicitări în vederea susţinerii probelor în condiţii speciale conform reglementărilor în vigoare. Cei 26 de elevi vor susţine probele în 14 centre. Chiar azi dimineaţă am primit o solicitare pentru un copil care şi-a rupt un deget de la mâna dreaptă, fiind în imposibilitatea de a scrie. Pentru el trebuie să oferim o sală specială, cu asistent, el va dicta rezolvarea subiectului şi unul dintre asistenţi va redacta lucrarea", a precizat Negruţiu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri