BRD Sogelease, finantari in crestere cu 35% in 2010

BRD Sogelease IFN, filiala de leasing a BRD Groupe Societe Generale, a incheiat in 2010 peste 1.400 de contracte, cu o valoare a bunurilor finantate de 99 milioane euro, in crestere cu 35% fata de anul 2009, a anuntat compania.

Structura portofoliului aferenta productiei BRD Sogelease IFN la 31 decembrie 2010 era de 32% vehicule, 53% echipamente si 15% imobiliare, cu o distributie echilibrata in ceea ce priveste riscul de finantare.

O crestere semnificativa s-a inregistrat in finantarea sectorului imobiliar in contextul sporirii finantarilor de tip sale & lease-back, aceasta dovedindu-se o solutie viabila de obtinere a lichiditatilor in conditiile unei perioade de criza. Cea mai puternica scadere s-a inregistrat in 2010 in domeniul finantarilor de vehicule si de echipamente pentru constructii, ca urmare a blocajului celor doua sectoare. In 2010, BRD Sogelease a imbunatatit procesul de recuperare si revalorificare al activelor aferente contractelor reziliate.

In contextul reducerii nivelului finantarilor si al rearanjarii portofoliului de bunuri achizitionate in sistem leasing, BRD Sogelease si-a consolidat pozitia de piata, situandu-se in topul primilor 3 jucatori ai pietei de leasing.

De asemenea, odata cu anul 2011 compania de leasing a incheiat un nou parteneriat cu Citroen Romania, importatorul marcii Citroen. Odata cu initierea acestei colaborari, firma de leasing intentioneaza lansarea unei promotii pentru doua dintre modelele Citroen, respectiv DS3 si noul C4.

Membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB), BRD Sogelease IFN, numara in prezent 33 de societati de leasing si 7 societati de credit de consum.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri