In 2006, vedeta Bursei de Valori Bucuresti pare a fi actiunea companiei Petrom. Fata de finalul anului 2005, ea s-a majorat cu 23,68%.
E posibil ca pretul actiunii Petrom pe termen scurt sa mai creasca putin. Dar, in acest moment, ea se apropie de pretul real, deci cresterile ar trebui sa se mai tempereze, sustine Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest. Daca la data de 23 decembrie 2005, ultima zi de tranzactionare a anului, Petrom s-a inchis la 0,4770 de lei pe actiune, ieri pretul unei actiuni era evaluat la 0,5900 de lei. Cresterea a ajuns astfel la 23,68%.

De ce creste

La ora actuala, Petrom are toate atuurile unei societati bune. Dispune de un management bun, are rezultate financiare bune si deci este o investitie profitabila. Daca rezultatele financiare vor fi la fel de bune ca in primele trei trimestre de la finalul anului 2005, este posibil ca pretul sa mai creasca, adauga Panait. Ieri, la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) contracte futures pe actiuni Petrom erau cotate pentru scadenta martie 2006 la un maximum de 0,62 de lei, iar cele cu scadenta iunie la 0,6450 de lei. Pe scadenta martie erau deschise 19.762 de contracte, semn ca investitorii erau interesati de viitorul acestor actiuni la bursa.

Ce zic brokerii

Daca ne luam dupa contractele de pe piata futures, observam ca in vara se preconizeaza un pret de 0,65 de lei pe o actiune Petrom, zice Pop Ovidiu Sergiu, presedintele SSIF Intervam. Potrivit domniei sale, cresterea Petrom este un reala, dat fiind volumele mari de actiuni tranzactionate in piata. Petrom este o investitie de viitor. Daca va fi marita, dupa cum se pare, si productia de extragere a gazelor naturale, consider ca actiunea Petrom are potential de crestere in viitor, mai declara presedintele SSIF Intervam.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Topul salariilor în marile companii de pe bursa românească
Setari Cookie-uri