In 2006, vedeta Bursei de Valori Bucuresti pare a fi actiunea companiei Petrom. Fata de finalul anului 2005, ea s-a majorat cu 23,68%.
äE posibil ca pretul actiunii Petrom pe termen scurt sa mai creasca putin. Dar, in acest moment, ea se apropie de pretul real, deci cresterile ar trebui sa se mai temperezeô, sustine Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest. Daca la data de 23 decembrie 2005, ultima zi de tranzactionare a anului, Petrom s-a inchis la 0,4770 de lei pe actiune, ieri pretul unei actiuni era evaluat la 0,5900 de lei. Cresterea a ajuns astfel la 23,68%.

De ce creste

äLa ora actuala, Petrom are toate atuurile unei societati bune. Dispune de un management bun, are rezultate financiare bune si deci este o investitie profitabila. Daca rezultatele financiare vor fi la fel de bune ca in primele trei trimestre de la finalul anului 2005, este posibil ca pretul sa mai creascaô, adauga Panait. Ieri, la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) contracte futures pe actiuni Petrom erau cotate pentru scadenta martie 2006 la un maximum de 0,62 de lei, iar cele cu scadenta iunie la 0,6450 de lei. Pe scadenta martie erau deschise 19.762 de contracte, semn ca investitorii erau interesati de viitorul acestor actiuni la bursa.

Ce zic brokerii

äDaca ne luam dupa contractele de pe piata futures, observam ca in vara se preconizeaza un pret de 0,65 de lei pe o actiune Petromô, zice Pop Ovidiu Sergiu, presedintele SSIF Intervam. Potrivit domniei sale, cresterea Petrom este un reala, dat fiind volumele mari de actiuni tranzactionate in piata. äPetrom este o investitie de viitor. Daca va fi marita, dupa cum se pare, si productia de extragere a gazelor naturale, consider ca actiunea Petrom are potential de crestere in viitorô, mai declara presedintele SSIF Intervam.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri