Sicomed Bucuresti a anuntat ca va lua un credit de zece milioane dolari de la Citibank Romania pentru finantarea activitatii curente. Consiliul de Administratie (CA) al companiei a aprobat, ieri, äacoperirea creditelor luate pana in prezent de Sicomed, prin accesul in limita a 20 milioane dolari la un fond comun de finantare cu Zentiva, deschis la Citibank Pragaô, au declarat oficialii producatorului de medicamente. O alta decizie adoptata ieri se refera lka reducerea numarului membrilor din CA de la noua la cinci persoane, dupa ce o parte din vechii actionarii si-au vandut participatiile.

Actiunile Sicomed (simbol SCD la Bursa de Valori Bucuresti) au fost oprite, ieri de la tranzactionare, ultima cotatie, de 1,38 lei noi/ titlu, fiind cea din sedinta de joi, 12 ianuarie 2006, data la care s-a inchis oferta publica de cumparare pentru companie lansata de actionarul majoritar, compania ceha Zentiva. äOferta publica pentru Sicomed s-a inchis joi, dar tranzactia de inchidere nu a avut inca loc, cel mai probabil va fi realizata la inceputul saptamanii viitoareô, ne-a declarat Mihai Piscan, directorul general adjunct al SSIF Intercapital Invest.

Reamintim, pretul oferit de Zentiva prin aceasta oferta a fost de 1,37 lei noi/actiunea SCD, in timp ce cotatia din piata a fost joi superioara, de 1,38 lei noi/ actiune. Producatorul farmaceutic ceh Zentiva a preluat, in septembrie 2005, pachetul majoritar de 51% din actiunile Sicomed si a lansat imediat o oferta publica pentru achizitionarea diferentei de 49% din capitalul social. Doi dintre actionarii minoritari ai Sicomed au subscris ofertei: SIF Oltenia a vandut 10% din actiuni, incasand 58,1 milioane lei (15,8 milioane euro), iar SIF Muntenia - un pachet similar, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 60,1 milioane lei (16,3 milioane euro).

Printre actionarii minoritari ai Sicomed, care, potrivit brokerilor, contesta pretul oferit de Zentiva, se regaseste fondul de investitii QVT Fund LP, ce detine un pachet de 11,75% din actiunile Sicomed. Sicomed si-a dublat profitului, la 31,7 milioane lei (8,9 milioane euro), pe primele noua luni din 2005, comparativ cu aceeasi perioada din 2004. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 151 milioane lei (42,4 milioane euro), cu 16% mai mare fata de rezultatele din primele trei trimestre ale anului 2004.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri