Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) si-a propus sa acorde in acest an 11.000 de garantii firmelor mici si mijlocii, in crestere cu circa 40% fata de anul trecut, cand au fost acordate 8.500 de garantii, a declarat, joi, Rodica Ionescu, consilier in cadrul FNGCIMM.
"Ne-am propus sa acordam in acest an 11.000 de garantii firmelor mici si mijlocii, iar rezultatele din primele trei luni arata ca am putea depasi aceasta tinta", a spus Ionescu la conferinta "Caravana Fondurilor Europene", scrie Mediafax.

FNGCIMM a acordat anul trecut garantii de peste 600 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul anterior, iar numarul contractelor a urcat la 8.500.

Cele mai multe garantii au fost acordate pentru firmele din comert, industrie, servicii, constructii si agricultura.

Ionescu a aratat ca valoarea maxima a garantiilor este de 2,5 milioane de euro, iar cea minima de ordinul catorva zeci de mii de euro, dar media se situeaza in jurul valorii de 100.000 de euro. Astfel, ca valoarea garantiilor acordate in acest an ar putea depasi un miliard de euro.

FNGCIMM este o institutie financiara nebancara ce are ca unic actionar statul roman reprezentat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Fondul garanteaza pana la 80% din creditele acordate IMM-urilor, pana la valoarea de 2,5 milioane de euro. Fondul are un capital social de 160 de milioane de euro, in conditiile in care anul trecut acesta a fost majorat cu cira 90 de milioane de euro.

Din anul 2009, Fondul garanteaza si achizitia de locuinte prin intermediul programului "Prima Casa".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri