SociÚtÚ GÚnÚrale Asset Management ľ BRD SAI a lansat in cursul zilei de ieri ź Concerto ╗, primul fond diversificat de investitii administrat de companie. Fondul ź Concerto ╗ abordeaza o strategie echilibrata de plasament, activele sale fiind investite in tipuri diferite de instrumente : instrumente monetare (depozite si certificate de depozit, titluri de stat, etc.), obligatiuni (guvernamentale, municipale si corporative) si actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti. Noul fond de investitii ofera posibilitatea obtinerii unei rentabilitati sporite, in conditiile asumarii unui risc mediu. Perioada recomandata pentru investitia in acest fond este de minimum 3 ani. Depozitarul si distribuitorul fondului este BRD - Groupe SociÚtÚ GÚnÚrale.

ôObiectivul Fondului este cautarea unei valorizari active a resurselor colectate, si in acest scop activele Fondului vor putea fi investite pe pietele monetare, pe pietele de obligatiuni si pe pietele de actiuni. Administratorul Fondului va urmari nu doar obtinerea celor mai bune performante posibile, in functie de anticiparile sale asupra comportamentelor diferitelor piete, dar, in interesul investitorilor, va urmari sa mentina un nivel de risc acceptabil, tinand cont de obiectivele de performanta si de orizontul de administrare al Fondului. ~n acest sens, administratorul va aplica o politica de diversificare prudenta a activelor, mentinand in permanenta o parte din acestea investite in piete considerate cu risc diminuatö, a declarat Dan Nicu, Directorul General al SGAM ľ BRD SAI.

Investitorii persoane fizice si juridice pot subscrie minimum 10 unitati de fond, iar subscrierile ulterioare sunt posibile in orice moment prin cumpararea a cel putin 1 unitate de fond. ~n ceea ce priveste rascumpararea unitatilor de fond, aceasta poate avea loc oricand, cu plata unui comision de 3% daca solicitarea are loc inainte de 2 ani de la subscriere. ~n cazul in care investitorul pastreaza unitatile de fond mai mult de 2 ani, rascumpararea se face fara comision.

Unitatile de fond pot fi subscrise la toate unitatile BRD - Groupe SociÚtÚ GÚnÚrale din tara. Valoarea nominala initiala a unitatii de fond ź Concerto ╗ este de 100 RON.

ź Concerto ╗ este cel de-al doilea fond de investitii lansat de SGAM ľ BRD SAI, dupa ź Simfonia 1 ╗, fond cu risc scazut, axat pe investitii in instrumente monetare. ź Simfonia 1 ╗ detine active in valoare de 87,4 milioane RON la sfarsitul anului 2005 si peste 4.200 de investitori, avand o cota de 27,4% din piata organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare (OPCVM).

SGAM ľ BRD SAI este filiala romaneasca a SociÚtÚ GÚnÚrale Asset Management Paris, liderul pietei franceze al OPCVM si cel de-al patrulea gestionar de active din zona euro, cu active administrate in valoare de peste 300 de miliarde de euro.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri