Socit Gnrale Asset Management BRD SAI a lansat in cursul zilei de ieri Concerto , primul fond diversificat de investitii administrat de companie. Fondul Concerto abordeaza o strategie echilibrata de plasament, activele sale fiind investite in tipuri diferite de instrumente : instrumente monetare (depozite si certificate de depozit, titluri de stat, etc.), obligatiuni (guvernamentale, municipale si corporative) si actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti. Noul fond de investitii ofera posibilitatea obtinerii unei rentabilitati sporite, in conditiile asumarii unui risc mediu. Perioada recomandata pentru investitia in acest fond este de minimum 3 ani. Depozitarul si distribuitorul fondului este BRD - Groupe Socit Gnrale.

Obiectivul Fondului este cautarea unei valorizari active a resurselor colectate, si in acest scop activele Fondului vor putea fi investite pe pietele monetare, pe pietele de obligatiuni si pe pietele de actiuni. Administratorul Fondului va urmari nu doar obtinerea celor mai bune performante posibile, in functie de anticiparile sale asupra comportamentelor diferitelor piete, dar, in interesul investitorilor, va urmari sa mentina un nivel de risc acceptabil, tinand cont de obiectivele de performanta si de orizontul de administrare al Fondului. ~n acest sens, administratorul va aplica o politica de diversificare prudenta a activelor, mentinand in permanenta o parte din acestea investite in piete considerate cu risc diminuat, a declarat Dan Nicu, Directorul General al SGAM BRD SAI.

Investitorii persoane fizice si juridice pot subscrie minimum 10 unitati de fond, iar subscrierile ulterioare sunt posibile in orice moment prin cumpararea a cel putin 1 unitate de fond. ~n ceea ce priveste rascumpararea unitatilor de fond, aceasta poate avea loc oricand, cu plata unui comision de 3% daca solicitarea are loc inainte de 2 ani de la subscriere. ~n cazul in care investitorul pastreaza unitatile de fond mai mult de 2 ani, rascumpararea se face fara comision.

Unitatile de fond pot fi subscrise la toate unitatile BRD - Groupe Socit Gnrale din tara. Valoarea nominala initiala a unitatii de fond Concerto este de 100 RON.

Concerto este cel de-al doilea fond de investitii lansat de SGAM BRD SAI, dupa Simfonia 1 , fond cu risc scazut, axat pe investitii in instrumente monetare. Simfonia 1 detine active in valoare de 87,4 milioane RON la sfarsitul anului 2005 si peste 4.200 de investitori, avand o cota de 27,4% din piata organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare (OPCVM).

SGAM BRD SAI este filiala romaneasca a Socit Gnrale Asset Management Paris, liderul pietei franceze al OPCVM si cel de-al patrulea gestionar de active din zona euro, cu active administrate in valoare de peste 300 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri