Capitalul CEC Bank va fi majorat cu 12 mil. euro

CEC Bank, singura banca comerciala detinuta de statul roman si a patra banca locala dupa valoarea activelor detinute, isi va majora capitalul cu 52,9 milioane de lei (aproximativ 12,8 milioane de euro), pana la 1,05 miliarde de lei, potrivit unei decizii adoptate in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor bancii.

Capitalul CEC Bank va fi majorat cu profitul de 49,9 milioane de lei obtinut in 2010 si cu banii obtinuti din reevaluarea unor terenuri pe care banca le are in proprietate.

Statul, actionarul majoritar al bancii, a decis sa modifice partial conducerea CEC Bank, dar Radu Gratian Ghetea a fost confirmat ca director general si presedinte pentru inca un mandat.

Andrei Stamatian, presedintele Raiffeisen Bank pentru Locuinte, a fost numit de catre Ministerul Finantelor Publice in functia de director si prim-vicepresedinte al CEC Bank.

CEC Bank a obtinut in 2010 un profit inainte de impozitare in valoare de 65,13 milioane de lei (aproximativ 15,5 milioane de euro), in crestere cu 30,16% fata de rezultatul din anul precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri