Directorul general al Intesa Sanpaolo, Corrado Passera, a declarat, la Milano, la prezentarea planului de afaceri pentru urmatorii 3 ani, ca banca se va concentra in continuare pe afacerile din Italia, chiar daca aparent alte economii, inclusiv cele emergente, vor inregistra cresteri mai mari, indicand printre pietele de interes Turcia, Polonia si Cehia.

El a precizat ca eventuale achizitii in afara Italiei ar putea fi realizate daca apar oferte tentante de preluare a unor banci de dimensiuni medii.

"Din cele cinci miliarde de euro pe care banca urmeaza sa le atraga prin majorarea de capital nu sunt excluse si eventuale achizitii, dar numai daca exista oportunitati care sa corespunda profilului bancii, strategia principala fiind de crestere organica", a spus Passera.

In ceea ce priveste piata romaneasca, Passera a aratat ca Intesa Sanpaolo nu are in prezent un plan de dezvoltare agresiva in Romania.

"Nu suntem angajati in niciun program de crestere in Romania, desi ramane o tara cu perspective. In afara de fuziunea cu CR Firenze nu avem in prezent un plan de dezvoltare agresiva in Romania", a precizat Passera.

Citeste si:

Potrivit datelor Intesa Sanpaolo, subsidiara din Romania are o cota de piata de 1,1% in functie de active, printre cele mai scazute din regiune, alaturi de Rusia si Ucraina.

Intesa Sanpaolo a avut anul trecut pierderi de noua milioane de euro in Romania, dupa ce a incheiat anul anterior pe zero.

Veniturile operationale a urcat cu 3,2% anul trecut, la 48 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului italian.

Pierderile din operatiuni continue inregistrate de banca in Romania s-au majorat cu 42%, la zece milioane de euro, in timp ce costurile operationale au urcat cu 1,5%, la 40 de milioane de euro.

Portofoliul de depozite a crescut anul trecut cu o treime
, de la 300 de milioane de euro la sfarsitul anului 2009 la 400 de milioane de euro in decembrie, iar soldul imprumuturilor a avansat tot cu o treime, de la 600 de milioane de euro la 800 de milioane de euro.

Activele bancii au urcat de la 700 de milioane de euro in decembrie 2009 la un miliard de euro la finele anului trecut.