Millennium Bank acorda credite ipotecare ca alternativa la programul guvernamental Prima Casa, dar cu dobanzi egale cu Euribor/Robor la trei luni plus cel putin 5 puncte procentuale si avans de 10%.

"Marja aplicata peste Euribor/Robor la trei luni incepe de la 5 puncte, in functie de valoarea finantata si de optiunea clientului de a-si transfera venitul la banca. In plus, pentru creditul ipotecar standard, clientul nu trebuie sa constituie un depozit colateral si nu plateste un comision anual, cum este cel datorat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri", potrivit unui comunicat al bancii, citat de Mediafax.

Creditele acordate prin programul Prima Casa au o rata a dobanzii egala cu Euribor (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la trei luni plus o marja fixa de maxim 4 puncte pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Millennium Bank Romania a folosit in intregime plafonul de 6,5 milioane de euro acordat de FNGCIMM pentru credite Prima Casa.

De exemplu, un credit ipotecar de 40.000 de euro, contractat pe 30 de ani, de un client care isi transfera salariul la banca, are dobanda anuala efectiva de 6,81%, iar rata lunara este de 255 de euro.
Clientii care contracteaza un credit ipotecar beneficiaza de asigurare de viata gratuita si de zero comision de administrare. Perioada creditului este de 30 de ani.

Programul Prima Casa a fost continuat si in acest an, cu acelasi nivel al cuantumului garantiei de stat, in limita unui plafon total de garantii de 200 milioane euro, reprezentand diferenta neutilizata la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului Prima Casa in anii 2009-2010.

Guvernul a decis, la finele lunii martie, ca garantia statului la creditele contractate prin programul Prima Casa sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.

Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a declarat, in luna martie, ca marea majoritate a bancilor au decis ca vor accepta noile conditii pentru Prima Casa. Premierul Emil Boc a spus la inceputul lunii aprilie ca noul program Prima Casa, va incepe dupa Sarbatorile de Paste.

Pana in prezent și alte banci, printre care Raiffeisen și CEC Bank, au lansat imprumuturi care pot fi acordate in condiții similare cu cele din cadrul porgamului Prima Casa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Studiu Revolut: ce cred tinerii romani despre economisire