"Am incheiat anul 2010 in termenii pe care ni i-am propus, inregistrand o crestere semnificativa atat a primelor subscrise, cat si a profitului companiei. Dupa retinerea rezervei legale si a impozitului aferent, profitul net va fi repartizat integral actionarilor, conform hotararilor adoptate saptamana trecuta", a spus Vizinteanu, citata de Mediafax.

Cu un capital social de 21,93 milioane de lei, BCR Asigurari de Viata este o companie membra a grupului financiar Vienna Insurance Group (Austria), care mai detine in Romania si BCR Asigurari, Omniasig si Asirom. Vienna Insurance Group detine o cota de 91,31% in capitalul social, alaturi de Banca Comerciala Romana - 5,41% si alti actionari persoane fizice - 3,28%.

Potrivit datelor comunicate Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), societatea a subscris din asigurari de viata cu componenta investitionala (legate de fonduri de investitii - clasa III) prime de 165,76 milioane de lei, urmate de politele traditionale (clasa I) - 137,35 milioane de lei si cele de sanatate - 4,23 milioane de lei.

In privinta despagubirilor, BCR Asigurari de Viata a achitat indemnizatii de 25,54 milioane de lei, din care 25,27 milioane de lei pentru politele traditionale.

Pentru 2011, Vizinteanu a afirmat ca bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de actionari prevede cresterea primelor subscrise si a profitului, dar a evitat sa avanseze si cifrele aferente acestor indicatori.

Citeste si:

"Ca si in anii anteriori mizam pe dezvoltarea companiei in domeniul bancasurance. Vom miza in continuare pe produsele care au fost foarte bine primite de catre clientii nostri si ne-au adus crestere in anii precedenti - asigurarile index linked, renta pentru copii Magister, politele unit linked si asigurarile de protectie economica in cazul somajului", a spus reprezentantul BCR Asigurari de Viata.

In 2010, piata asigurarilor generale si de viata din Romania a scazut cu 5,7% fata de 2009, la 8,36 miliarde lei, pe fondul reducerii cu 7,5% a subscrierilor pe segmentul asigurarilor generale, la 6,69 miliarde de lei, in timp ce asigurarile de viata au urcat cu 2,32%, la 1,66 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Asigurarile traditionale (clasa I) au coborat cu 2,2%, la 1,01 miliarde de lei, in timp ce politele cu componenta investitionala au atins 617,73 milioane de lei, cu 9,2% mai mult fata de 2009.

Alaturi de BCR Asigurari de Viata, cei mai importanti jucatori pe acest segment al asigurarilor sunt ING Asigurari de Viata si Alico Romania.