Prima licitatie este programata luni, 2 mai, cand Trezoreria vrea sa vanda certificate cu scadenta la un an in valoare de 1,5 miliarde de lei, potrivit Mediafax.

De asemenea, Trezoreria intentioneaza sa deschida o noua emisiune de titluri cu scadenta la 10 ani, prima data dupa aproape patru ani.

Totodata, surse oficiale au declarat miercuri pentru Mediafax ca Ministerul Finantelor va emite pe piata interna, la mijlocul saptamanii viitoare, titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani, al saselea imprumut in moneda europeana din ultimii doi ani.

Finantele nu au setat inca valoarea indicativa a emisiunii, dar lucreaza pe un interval de 500 milioane euro - 1 miliard de euro, in functie de datele privind disponibilitatile in valuta ale bancilor.

Citeste si:

Potrivit surselor, anuntul de emisiune se va publica cel mai probabil vineri, iar emisiunea se va inchide miercuri, 4 mai.

Ministerul a programat pentru luna aprilie sa atraga fonduri de 4,5 miliarde lei, dar imprumuturile contractate au depasit valoarea initiala, totalizand 6,13 miliarde lei.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 21,3 de miliarde de lei prin emisuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.