Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat Raiffeisen Leasing Romania un imprumut de 30 milioane de euro pentru extinderea finantarilor catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM), a anuntat institutia de credit.

"Acest imprumut va fi folosit pentru acordarea de contracte de leasing companiilor locale private pentru finantarea investitiilor in vederea dezvoltarii. Aceste investitii includ achizitii de echipamente, vehicule comerciale usoare, camioane si remorci, precum si autoturisme pentru utilizare comerciala", se arata intr-un comunicat al BERD.

Piata leasing a fost puternic afectata de criza economico-financiara mondiala, declinul dramatic al volumului finantarilor in leasing afectand in special disponibilitatea produselor de leasing destinate IMM-urilor, potrivit BERD.

"Linia de credit va sprijini relansarea finantarilor in leasing in Romania, precum si cresterea accesului la finantare al IMM-urilor locale, care raman vulnerabile in fata constrangerilor de lichiditate", se mentioneaza in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BERD finanteaza cu 5 mil. euro Grupul Teraplast