Trezoreria va scoate la vanzare certificate cu scadenta la un an prin doua licitatii, cu valori indicative de 1,2 miliarde lei si, respectiv, 1,4 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

De asemenea, Trezoreria intentioneaza sa redeschida emisiuni de obligatiuni la trei si la cinci ani, operatiuni prin care vrea sa atraga 500 milioane lei si, respectiv, 600 milioane lei.

Ultima licitatie din luna iunie este programata pentru titluri cu scadenta la zece ani, prin care institutia vrea sa imprumute 600 milioane lei. Prin aceasta operatiune, ministerul urmeaza sa redeschida o emisiune din luna mai, iar titlurile ajung la scadenta in iunie 2021.

Citeste si:

Potrivit unor surse din piata, Romania va incepe pe 6 iunie intalnirile de prezentare (road show presentation) pentru a lansa prima emisiune de titluri in euro pe piata internationala prin programul MTN (Medium Term Notes). Societe Generale, alaturi de Erste Bank, sunt aranjorii selectati de catre Ministerul Finantelor pentru emisiunile din programul cadru de finantare pe termen mediu.

Ministerul a programat pentru luna mai licitatii de titluri de stat pe piata interna de 4,8 miliarde de lei si a atras in total 4,97 milliarde lei.
Institutia a mai imprumutat in luna mai 939,2 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani, pe piata interna, cu 56% mai mult decat valoarea anuntata, la un randament de 4,89% pe an.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 26,2 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.