Prima licitatie va fi organizata luni, 4 iulie, iar Trezoreria va scoate la vanzare certificate cu scadenta la un an, prin care vrea sa atraga 850 milioane lei, potrivit Mediafax.

De asemenea, ministerul a programat alte doua licitatii pentru titluri cu scadenta la un an pe 11 si 18 iulie, cu valori indicative egale, de 900 milioane de lei.

Totodata, Trezoreria intentioneaza sa redeschida emisiuni de obligatiuni la trei si la cinci ani, operatiuni prin care vrea sa atraga cate 500 milioane lei.

Citeste si:

Ultima licitatie este programata pe 21 iulie, pentru obligatiuni cu scadenta la zece ani, operatiune prin care ministerul vrea sa obtina 350 milioane lei.

Initial, Finantele au anuntat ca vor sa imprumute 4,3 miliarde de lei in iunie, insa au atras doar 3,7 miliarde lei prin titluri in lei. Trezoreria statului a mai imprumutat in aceasta luna 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani, la un randament de 5,29%.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi 30,9 de miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.