Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va rambursa in luna iulie TVA in valoare de 1,47 miliarde de lei, prima transa, de 200 milioane de lei, urmand sa fie acordata marti, 12 iulie, potrivit institutiei.

In luna iunie, valoarea rambursata de TVA s-a ridicat la 1,44 miliarde de lei, potrivit Mediafax.

In selectia lunii iulie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, si vor fi solutionate prin restituire cele a caror vechime este de pana la data de 7 iunie.

Din totalul deconturilor, cele cu compensare si restituire totalizeaza 1,16 miliarde de lei, din care se vor compensa 168,7 milioane lei si se vor restitui 996,9 milioane lei. Deconturile cu compensare integrala sunt in suma de 295,2 milioane lei, iar cele cu compensare partiala in valoare de 9,2 milioane lei. O suma de 154,7 milioane lei se va restitui in perioada urmatoare.

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 996,9 milioane lei, plata efectiva a fost programata in trei transe.

Prima transa, de 200 milioane de lei, a fost programata pentru 12 iulie, a doua, de aproape 300 milioane de lei, va fi acordata in 22 iulie, in timp ce restul sumei de rambursat, de aproape 500 milioane de lei, este programata pentru 29 iulie.

Cele mai recente date ale ANAF arata ca valoarea tuturor deconturilor cu optiune de rambursare se ridica la 4,8 miliarde de lei la finele lunii mai, din care 35,7% aveau termenul de solutionare intarziat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Raiffeisen Bank anunță comisioane 0 la încasări prin POS și e-commerce
Setari Cookie-uri