Actionarii Ardaf (ARDF) si Generali Asigurari vor discuta, in a doua parte a lunii august, fuziunea celor doua companii, denumirea primului asigurator, care va fi societatea absorbanta, urmand sa fie schimbata in Generali Romania dupa incheierea procesului.
"Aprobarea fuziunii prin absorbtie dintre Generali Asigurari in calitate de societate absorbita si Asigurare Reasigurare Ardaf in calitate de societate absorbanta, in conditiile prevazute in proiectul de fuziune datat 31 martie 2011 (...), precum si implementarea proiectului de fuziune mentionat. Protocolul de predare-primire urmeaza a fi semnat la momentul transmiterii patrimoniului societatii catre Asigurare Reasigurare Araf", se arata intr-un convocator publicat pe site-ul Generali, citat de Mediafax.

Sedinta actionarilor Ardaf este programata in data de 25 august, la ora 08:00, iar la Generali la ora 12, in aceasi zi.

Potrivit proiectului de fuziune, operatiunea urmareste in principal consolidarea pozitiei grupului italian Generali in Romania.

"Generali Romania tinteste sa devina societatea de referinta pentru intreaga gama de produse de asigurare, atat pentru clientii romani persoane fizice cat si pentru persoane juridice, devenind noul detinator al pozitiei a 5-a in topul asiguratorilor din Romania pe baza primelor din 2010 si va exercita o influenta sporita asupra pietei. In conformitate cu decizia de a continua folosirea ambelor marci, vor fi mentinute si retelele de vanzare ale celor doua societati", se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

In 2010, primele subscrise de cele doua societati au insumat 657,05 milioane de lei, de la 834,05 milioane de lei in urma cu un an, din care Generali Asigurari a contribuit cu 439,91 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri