Dupa lansarea companiei in Ungaria in mai 2008, compania a intrat pe piata din Romania, in mai 2009 si in Slovacia, in septembrie 2010. Operatiunile din Romania au fost coordonate de un birou local din Bucuresti, in timp ce in Slovacia compania a fost prezenta prin intermediul activitatii transfrontaliere.

Consiliul de administratie a luat decizia de a implementa o serie de masuri pentru a asigura cresterea calitatii serviciilor si a operatiunilor si pentru a scadea costurile operationale. Cu acest scop, consiliul de administratie a evaluat experienta de vanzari la nivel international, a analizat cele doua modele si a decis sa aplice si in Romania modelul utilizat pentru operatiunile din Slovacia, se arata in comunicatul companiei. Potrivit documentului, CIG Pannonia Life Insurance nu intentioneaza sa iasa de pe piata de asigurari de viata din Romania.

„Schimbarile operationale la nivel central si local ne vor permite sa ne concentram pe dezvoltarea produselor, pe relatiile cu brokerii si cu clientii si, in general, sa dezvoltam afacerile in paralel cu implementarea unui sistem de eficientizare a costurilor”, a comentat Csaba Gaal, CEO al CIG Pannonia Life Insurance.

Odata cu intrarea pe piata de brokeraj din Romania a Palladium (subsidiara din Romania a grupului Brokernet, partenerul strategic al CIG Pannonia Life Insurance), CIG Romania are planuri de crestere pe piata de asigurari de viata.

In prima jumatate a anului 2011, compania CIG Pannonia Life Insurance a inregistrat o cota de 7,8% din totalul activita?ilor de new business din operatiunile derulate pe pietele internationale.

CIG Pannonia Life Insurance si-a inceput activitatea comerciala in Ungaria, in mai 2008. Primul pas in ceea ce priveste expansiunea regionala, a fost deschiderea subsidiarei din Romania, in mai 2009. Mai tarziu, in septembrie 2010, a fost demarata activitatea de vanzari in Slovacia, prin intermediul serviciilor transfrontaliere.

CIG Romania a fost fondata in 2009 si ofera clientilor sai produse de asigurare de calitate, printr-o retea de distributie mixta, formata din consultanti de asigurari de viata si parteneri - brokeri, banci si IFN-uri.