“Asigurarile private de sanatate vor reprezenta un nou motor de crestere al pietei de brokeraj si al pietei de asigurari in ansamblul sau. As spune ca aceste produse ar putea fi cel de-al treilea mare impuls ce va fi dat pietei, asa cum s-a intamplat in cazul pensiilor private facultative si al politei obligatorii de asigurare a locuintei, care au sustinut evolutia industriei de asigurari”, a declarat Cerasela Nerghes, general manager ASTOP Broker de Asigurare.

Declaratiile au fost realizate in cadrul unui seminar pe tema asigurarilor organizat la sfarsitul saptamanii trecute, la Eforie Nord, de Brokerii din asigurari, reuniti in Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).

Brokerii au aratat insa ca piata de asigurari trebuie sa continue si sa dezvolte demersurile de educare si informare a populatiei si este nevoie de actiuni concertate - UNSICAR, asiguratori si CSA - si constante in acest sens, cu atat mai mult cu cat obiectivele esentiale ale industriei sunt, in continuare, stabilitatea si consolidarea increderii consumatorilor de produse de asigurari.

“Criza financiara a aratat ca nevoia de protectie este resimtita in mod acut la nivelul consumatorilor care au cel mai redus acces la asistenta financiara profesionala, iar aceasta problema reprezinta o sursa semnificativa de ingrijorare pentru tot mai multe tari. Problema consultantei profesionale, in cazul achizitiei de produse financiare, s-a transformat astazi, la nivel global, intr-o problema care reclama o rezolvare urgenta”, a aratat Bogdan Andriescu.

Citeste si:

La evenimentul organizat in perioada 30 septembrie-02 octombrie 2011, au participat reprezentanti ai urmatoarelor companii de asigurari: Astra Asigurari, Generali Romania, Groupama, Euroins, Allianz-Tiriac Asigurari, Asirom si BCR Asigurari.

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR) a fost infiintata in anul 2000, la initiativa a 12 societati de intermediere si consultanta in asigurari. Un an mai tarziu, UNSICAR a devenit membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), organizatia europeana a brokerilor in asigurari. UNSICAR este, de asemenea, membru cu drepturi depline a POI (Partners of Intermediaries).

In prezent, UNSICAR are 88 de membri, care genereaza 65% din volumul total de prime intermediate in piata de asigurari din Romania.