Grupul Unicredit a pregatit investitii de peste 100 milioane euro pentru Romania in urmatorii ani pentru extinderea retelei cu 300 unitati, dar ia in considerare totodata achizitia unei banci, avand in vedere scaderea preturilor, a declarat Roberto Nicastro, general manager al bancii, citat de Mediafax.
"Suntem deschisi sa luam in considerare (achizitia unei banci -n.r.). Pana acum au fost mai mult discutii decat ceva concret. Dupa cum foarte bine ati observat, pretul bancilor a scazut, dar asteptarile sunt legate foarte mult de ceea ce era in trecut, astfel ca mai intai trebuie sa vedem o ajustare a acestor asteptari si abia apoi este posibil sa avem discutii mai serioase. Nu am avut nicio discutiei unu la unu. Suntem deschisi, dar deocamdata nu este nimic concret. Ne place sa crestem in Romania dar pana acum preturile au fost foarte mari", a spus Nicastro.

Pana in prezent, mesajul lui Nicastro privind posibilitatea unei achizitii era ca nu exclude potentiale achizitii daca va exista o oportunitate potrivita.

Nicastro, numarul doi in grupul Unicredit dupa Federico Ghizzoni, spune insa ca investitiile planificate depind in foarte mare masura de evolutia economiei romanesti.

"Avem acest plan de a deschide 300 de noi sucursale in Romania. Momentul este ceva la care inca lucram, pentru ca depinde de evolutia economiei. Este dificil sa spun pana cand vom finaliza investitia. In acest an am deschis 11 sucursale si vrem sa acceleram procesul. Evolutia de anul viitor va depinde foarte mult de vitzeza economiei", a aratat Nicastro.

Pentru acest an, strategia de investitii a bancii pentru Romania viza deschiderea a 50 de sucursale. Pana in prezent au fost deschise 11, iar Nicastro estimeaza ca pana la finele anului numarul va ajunge la 15-20.

“Suntem gata sa sprijinim subsidiara din Romania cu mai mult capital pentru credit”

UniCredit va majora capitalul social al subsidiarei din Romania daca vor exista oportunitati de creditare, dar o decizie va fi luata impreuna cu partenerul din Romania, omul de afaceri Ion Tiriac, a declarat Roberto Nicastro.

"Suntem gata sa urmam nevoile businessului pentru subsidiarele noastre si daca va exista o oportunitate pentru a creste creditarea, iar acest lucru necesita mai mult capital, suntem gata sa o sprijinim (cu capital -n.r.)", a spus Nicastro.

Oficialul UniCredit a precizat ca orice decizie privind startegia bancii va discutata, ca si in trecut, cu partenerul bancii din Romania, Ion Tiriac.

El a aratat ca in primele noua luni soldul imprumuturilor UniCredit Tiriac Bank a crescut cu 15%, de trei ori peste media pietei si de cinci ori peste avansul inregistrat in statele din Occident.

"Acordam o atentie mare cresterii organice. Pe termen lung, ne dorim sa ajungem in topul primelor trei banci din piata (...) Vrem sa fim flexibili. Nu suntem intr-o cursa fulger pentru a ajunge numarul unu", a mai spus Nicastro.

UniCredit Tiriac Bank este a cincea banca din Romania dupa nivelul activelor.

Fitch a confirmat joi ratingul de credit pe termen lung al UniCredit Tiriac Bank la "BBB+", cu perspectiva stabila, in cadrul unei serii de actiuni luate dupa plasarea ratingului "A" al grupului UniCredit sub evaluare cu perspectiva negativa.

Grupul italian controleaza in Romania banca UniCredit Tiriac Bank si mai multe firme de servicii financiare.

In iunie, reteaua de sucursale din Romania era de 248 de unitati.

Profitul net al UniCredit Tiriac Bank a scazut in primul semestru cu 36,6% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, de la 148 milioane lei (36 milioane euro) la 94 milioane lei (22,6 milioane euro), potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS).

Volumul activelor bancii s-a situat la 20,5 miliarde lei (4,8 miliarde euro) la jumatatea acestui an, aproape de nivelul de la finalul anului 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri