Tehnologia cu cip care va fi adaugata cardurilor de debit aduce o siguranta mai mare platilor cu cardul, deoarece informatiile inregistrate pe cip vor fi astfel mai bine protejate impotriva clonarii sau a incercarilor de frauda.

„Noul card Bonus Debit Card va pastra caracteristicile principale ale cardului de debit anterior, insa va asigura in plus clientilor o mai buna protectie impotriva tentativelor de frauda. Mai mult, bonusul pe care clientii il vor primi atunci cand platesc cu cardul va contribui semnificativ la cresterea gradului de utilizare a cardului de debit pentru cumparaturi, ceea ce nu corespunde neaparat utilizarii clasice a cardurilor de debit, si anume retragerea de numerar”, a declarat Ilgaz Kaya, Director Central Marketing, Garanti Bank.

Intr-o prima etapa, cardurile Bonus Debit Card vor fi emise clientilor noi, precum si clientilor ale caror carduri trebuie innoite in urmatoarea perioada datorita expirarii. In a doua etapa, incepand cu luna decembrie 2011, toate cardurile emise anterior vor fi inlocuite.