Societatea Raiffeisen Capital & Investment SA a castigat licitatia organizata de catre Fondul Proprietatea pentru a selecta compania care va intermedia listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit unui comunicat al Fondului Proprietatea remis redactiei Wall Street.

Fondul Proprietatea a primit oferte de la urmatoarele companii: Alpha Finance Romania SA, BCR Securities SA, BRD Securities - Groupe Societe Generale SA, CA-IB Securities SA, IEBA Trust SA, Intercapital Invest SA, Raiffeisen Capital & Investment SA, Swiss Capital SA.

Invitatia de a participa la licitatie a fost trimisa pe data de 9 februarie 2006, iar criteriile de selectie au fost oferta financiara si oferta tehnica a companiilor. Oferta financiara a reprezentat o pondere de 60% din decizia finala.

Fondul Proprietatea, creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, capitalul sau social fiind la momentul prezent de 3,9 miliarde euro. Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti si la o Bursa Internationala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
"Tatal" privatizarilor moderne in Polonia: Aduceti populatia pe bursa!
Setari Cookie-uri