Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, a declarat, la Targu Mures, ca BVB se afla in perioada de maturizare, iar la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana va deveni una dintre institutiile de referinta pe piata europeana.

Prezent la Targu Mures pentru a lua parte la lansarea serviciului de Internet Trading "Terra Trading" de catre Societatea de Servicii de Investitii Financiare Romexterra Finance, presedintele Bursei de Valori Bucuresti a spus ca BVB va contribui la crearea unei culturi institutionale bursiere.

Stere Farmache a subliniat ca perioada cea mai dificila a institutiei s-a inregistrat in perioada 1997-2001, insa in ultimii ani evolutia Bursei a avut cresteri semnificative. "A trecut de la stadiul de institutie de decor a economiei capitaliste la o institutie functionala, care contribuie la functionarea si punerea la punct a economiei de piata", a aratat Stere Farmache.

Presedintele BVB a sustinut ca, in acest an, se preconizeaza listarea la Bursa a unor societati importante din domeniul infrastructurii si utilitatilor publice si ca exista semne ca privatizarile vor urma calea utilizarii BVB ca instrument eficient.

"Pana acum, acest lucru s-a intamplat accidental, sporadic, fara a exista o strategie in acest sens. Efectele acestor doua fenomene vor fi ca valoarea tranzactiilor pe Bursa va creste substantial si va pozitiona BVB favorabil intre Bursele europene", a precizat Farmache.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Airbus Romania are un nou sef
Setari Cookie-uri