Omniasig baga bani in dezvoltare

Compania Omniasig a aprobat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din 21 aprilie majorarea capitalului social la peste 120 de milioane RON. Majorarea a fost realizata pentru a sustine dezvoltarea si diversificarea actiunilor companiei si pentru a se respecta normele prudentiale referitoare la marja de solvabilitate a autoritatii de supraveghere, in perspectiva aderarii Romaniei la UE.

Majorarea nominala este de 77.428,545 RON, diferenta pana la cifra de 120.014.244,75 RON este data de prima emisiune aferenta noilor actiuni emise.

Referitor la dreptul de subscriere, toti actionarii Omniasig au dreptul de a subscrie la majorarea de capital social, proportional cu cota de participare. Actiunea de subscriere se va face in termen de 30 de zile calendarisitce de la publicarea Hotararii in Monitorul Oficial. In termen de 10 zile de la expirarea perioadei de subscriere se va efectua plata, conform unui comunicat al companiei. Actiunile subscrise, dar neplatite sau nesubscrise, vor putea fi platite, respectiv subscrise de catre actionarii care au participat la majorarea de capital.

In cadrul Omniasig S.A., Omniasig Asigurari de Viata si Unita Grup Wiener Stadtische, companii apatinand Vienna Insurance Group au avut loc schimbari la nivelul managementului Consiliilor de Administratie. Fanel Plopeanu a fost numit in functia de Director General al Omniasig Asigurari de Viata. Domnul Johann Fahrenberg, inlocuit de Ana Maria Dorobantu in Consiliul de Administratie a preluat alte activitati in cadrul Unita Group.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri