Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) imprumuta BT Leasing cu zece milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, sustinand astfel si dezvoltarea pietei de leasing, a anuntat miercuri institutia financiara internationala.

"Finantarea va permite companiei sa sustina in continuare intreprinderile locale mici si mijlocii, avand in vedere obiectivul Romaniei de a reporni si consolida cresterea economica. Imprumutul va stimula, de asemenea, dezvoltarea pietei de leasing din Romania, in contextul in care finantarea externa limitata acordata institutiilor financiare non-bancare a condus la constrangeri in sprijinirea IMM-urilor", se arata intr-un comunicat comun al BERD si BT Leasing.

Acesta este al treilea imprumut acordat de BERD companiei de leasing, primul fiind in 2003, scrie Mediafax.

"Cu acest nou imprumut, banca promoveaza leasingul ca o alternativa flexibila pentru finantarea IMM-urilor, intr-o perioada in care companiile raman vulnerabile la constrangerile de lichiditate", a declarat in comunicat Noel Edison, director BERD pentru asigurari si servicii financiare.

Infiintata in 1995, BT Leasing face parte din grupul Banca Transilvania.

Compania a inregistrat anul trecut venituri de 91,7 milioane lei (21,6 milioane euro), in scadere cu aproape 12%, si cheltuieli de 81 milioane lei (19,1 milioane euro), cu 16% sub costurile din 2010. Astfel, profitul a urcat cu 73%, la aproape noua milioane lei (2,1 milioane euro).

BT Leasing vrea sa imprumute intre 22,5 milioane lei (5 milioane euro) si 45 milioane lei (10 milioane euro), prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate de cinci ani, care ar urma sa fie listate la Bursa de Valori Bucuresti si vor avea o dobanda fixa, platita semestrial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BT Leasing listeaza obligatiuni de 40 mil. euro pe bursa