De acum, acestia au la dispozitie una dintre cele mai mari retele de bancomate, ce reuneste la nivel national 335 de ATM-uri, dintre care 258 apartin Bancii tiriac, 59 – bancii UniCredit Romania si 18 bancomate – HVB Bank.

„Facilitatile de care se bucura posesorii de carduri HVB Bank, Banca Tiriac si UniCredit Romania sunt un prim pas catre obiectivul final de functionare ca o entitate unica, reprezentand UniCredit Group in Romania,” a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv UniCredit Romania. „in perspectiva, reunirea retelelor va conduce la un volum mai mare de tranzactii prin card, dar, mai important, la cresterea satisfactiei clientilor nostri, care dispun acum de una dintre cele mai mari retele de bancomate din Romania.”

„Practic, din punct de vedere al comisioanelor, clientii fiecareia dintre cele trei banci pot considera ca reteaua de bancomate de care dispun s-a largit de acum cu retelele celorlalte doua banci care reprezinta UniCredit Group in Romania. Este un pas important, care a fost posibil datorita unei colaborari stranse a celor trei banci, precum si datorita unei strategii comune, care are ca prioritati clientul si inovatia, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite”, declara Dan Pascariu, presedinte HVB Bank Romania si presedinte desemnat al viitoarei banci HVB tiriac.

In octombrie anul trecut, HVB Bank le-a oferit clientilor sai posibilitatea de a folosi fara comisioane suplimentare bancomatele Bancii tiriac. La acel moment, reteaua pusa la dispozitia clientilor HVB Bank era de 270 de bancomate.

Anul trecut, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Pregatirile pentru integrare au inceput in septembrie 2005, iar pe parcursul procesului de fuziune, HVB Bank si Banca tiriac vor functiona in paralel.

Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac fac parte, alaturi de UniCredit Romania, din reteaua central si est europeana a UniCredit Group. Cumulate, activele totale ale celor trei banci ating aproximativ 3 miliarde EUR, clasand UniCredit Group pe o pozitie puternica pe piata bancara din Romania, in special in privinta segmentelor de corporate si retail banking. Cu active totale de 782 miliarde euro si cu o capitalizare de piata de aproximativ 64 miliarde euro (potrivit datelor din martie 2006), noul UniCredit Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.