Sesiunea de tranzactionare de luni, de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, s-a finalizat prin realizarea a peste 12.000 contracte futures si options si marcarea unui volum de aproape 18,5 milioane RON, informeaza Rompres
In topul preferintelor, DESNP si-au pastrat intact gradul de atractivitate, contractele pe derivatele celei mai mari companii petroliere din Romania fiind atractia numarul unu a zilei. La inchidere, DESNP s-au remarcat prin 3.621 contracte futures, investitiile vizand ambele scadente, insa cu un avans consistent pentru cea din iunie. Ultimele tranzactii cu DESNP au fost efectuate la pretul de 0,512 lei/actiune pentru iunie si 0,5275 lei/actiune pentru septembrie, scaderile pentru aceste titluri fiind de 0,0069 lei si 0,0075 lei/titlu pentru cele doua date.

Evolutia de ansamblu a SIF-urilor a fost din nou foarte buna, cele mai lichide dintre acestea si anume SIF 2, 3 si 5 generand pe piata sibiana 61 la suta din totalul zilei. Cele mai ravnite derivate din randul acestora au fost DESIF 2 Moldova, cele peste 3300 contracte incheiate asigurandu-le pozitia secunda in clasamentul lichiditatii zilei. O actiune DESIF 2, scadenta iunie a inchis la o valoare similara celei de vineri in timp ce pretul unei actiuni DESIF 2 cu scadenta in septembrie a crescut cu 0,01 lei. Tinand cont de aceste date preturile de inchidere al DESIF 2 au fost 1,99 lei si 2,08 lei/actiune pentru scadentele amintite.

Actiunile SIF 3 Transilvania s-au concretizat ca active suporturi pentru 2526 contracte futures, total ce le-a plasat pe locul trei in clasamentul zilei. inchiderea le-a gasit la valori de 2,0001 lei si 2,0915 lei/actiune pentru iunie respectiv septembrie, preturi conturate in urma cresterilor de 0,0041 lei si 0,0215 lei/titlu. Cu aproape 1600 contracte, DESIF 5 Oltenia si-au adus si ele contributia la procentul de ansamblu al SIF-urilor, preturile de final fixandu-se in ceea ce le priveste la 2,402 lei si 2,495 lei cu cresteri de 0,007 lei si 0,01 lei/titlu pentru scadenta de luna viitoare respectiv cea din toamna.

In piata contractelor pe optiuni, atentia jucatorilor s-a indreptat spre contractele PUT. Vedetele au fost contractele incheiate pe simbolurile DESIF 2 septembrie si DESIF 3 septembrie la pretul de exercitare de 1,9 lei/actiune si o prima de 50 lei/contract pentru ambele.

Pentru paritati, se observa deprecierea euro in raport cu dolarul pentru scadenta in derulare, o moneda unica fiind cotata in urma scaderii de 0,0011 unitati la 1,278 dolari. Totodata, in raport cu leul, euro scade cu 0,005 unitati pentru scadenta curenta fiind cotat la 3,52 lei, in timp ce valoarea sa pentru septembrie este de 3,51 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri