Banca pentru Agricultura din Grecia a semnat un acord preliminar de achizitie a pachetul majoritar al MindBank din Romania, informeaza Rompres. Banca greceasca, cunoscuta si ca ATEBank, a declarat ca intentioneaza sa completeze tranzactia intr-o luna.

ATEBank nu a dezvaluit marimea pachetului pe care-l va achizitiona, insa MindBank, cu numele complet Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, a informat, in 10 mai, ca sapte din actionarii sai au ajuns la un acord pentru vanzarea a 51,82 procente, catre un investitor strategic.

Banca greceasca a indicat ca achizitia este parte a strategiei de extindere in Balcani, zona Marea Neagra si in tarile din estul Mediteranei.

Mindbank este una dintre putinele banci din piata in care capitalul romanesc a ramas majoritar. Banca, fondata in anul 1990, s-a dezvoltat ca o banca de nisa, are o retea de 12 unitati in orase mari, iar activele sale insumeaza peste 80 de milioane de euro. Din toamna anului trecut, managementul bancii i-a informat pe actionari in legatura cu intentia de a negocia cu investitori care sa poata sustine functionarea si dezvoltarea Mindbank.