Alexandru Paunescu, noul presedinte al Fondului, venit de la BNR, denunta dezordinea lasata de oamenii Finantelor.
Noul presedinte al Fondului Proprietatea confirma intr-un interviu acordat MEDIAFAX ca BNR controleaza Fondul si denunta situatia proasta in care l-a gasit dupa plecarea fostului presedinte Nicolae Ivan.

Legislatia care reglementeaza Fondul Proprietatea va fi modificata, schimbarile fiind necesare pentru primirea autorizatiei de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, a declarat presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului, Alexandru Paunescu.


Graba la listare

Noul sef al Fondului, numit in functie in urma cu trei saptamini, recunoaste ca problemele Fondului sint in principal cele legate de imagine. El doreste intrarea cit mai rapida a Fondului la Bursa de Valori Bucuresti si considera ca listarea tuturor companiilor din portofoliu ar intirzia procesul cu doi-trei ani.

BNR pe toate posturile

Paunescu spune ca Guvernul a apelat la BNR pentru ca are cea mai mare experienta si cea mai buna expertiza in materie de supraveghere financiara. Am fost ales eu, fapt ce a impus sa plec din Banca Nationala. Nu mai am, acum, nici o legatura contractuala cu BNR. Am insa o legatura morala. De fapt, am privilegiul de a ma consulta cu fostii mei colegi, a spus Paunescu.

El a precizat ca aceste consultari sint reglementate printr-un acord intre BNR, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Fondul este supravegheat de Consiliu, unde BNR a dat trei experti: eu, ca presedinte, am fost transferat aici. Dar inca doi fosti colegi ai mei de la BNR, supraveghetori cu experienta, fac parte din consiliu, fara sa fi fost transferati la Fondul Proprietatea, a completat presedintele.

Ce-a fost bun se pastreaza

Intre timp se mentine obligatia legala de selectare a companiei de administrare a Fondului si continua procedura de listare. Ce a fost bun pina acum se pastreaza. Nu am gasit o situatie extraordinar de proasta la Fond, a spus Paunescu.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5504&art=13309&cHash=cb06f90471

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TBI Bank: Creditarea online a explodat după startul pandemiei
Setari Cookie-uri