“La sfarsitul celor 3 ani de mandat la conducerea ING Romania, a venit momentul intoarcerii in Amsterdam, pentru un nou mandat. De curand, am fost investit in functia de Director de Program in cadrul managementului serviciilor pentru corporatii, ING Amsterdam, a declarat fostul presedinte al ING Romania, Dirk Serbruyns, intr-un comunicat emis de reprezentantii ING.

In Romania am inceput activitatea ca presedinte al celor doua divizii integrate: banca si asigurari. Ulterior, pe masura ce activitatea s-a extins in ambele sfere, ING a decis sa investeasca in fiecare structura separat, evoluand catre formule de management autonome.

Astfel, din martie 2006, ING Asigurari de Viata are propriile functii de suport, dedicate operatiunilor specifice asigurarilor. E randul bancii sa urmeze aceeasi evolutie. Activitatile de banca pentru corporatii si banca pentru persoane fizice vor ajunge la noi dimensiuni, cu o cuprindere din ce in ce mai mare ca retea si servicii. De aceea, pentru a acorda fiecarui segment in parte deplina putere de actiune, am ales o noua formula de management:

De la 1 august 2006, misiunea ING Bank in Romania va fi continuata de actualul Director General Adjunct al ING Bank, Misu Negritoiu, care va deveni Director General al ING Bank Romania si Presedinte al Comitetului de Tara al ING Romania.

In cei 12 ani pe piata bancara din Romania, ING a format si consolidat expertiza bancara locala, pregatind-o pentru acest moment. Sunt mandru ca eu voi avea rolul de a preda stafeta colegilor mei din Romania. Inca o dovada a increderii pe care ING o acorda potentialului local.

Totodata, Directorul General Adjunct al ING Bank Romania, care va conduce serviciile de banca pentru persoane fizice si va ocupa pozitia de Vicepresedinte al Comitetului de Tara al ING Romania va fi Albert Roggemans, de nationalitate belgiana, in varsta de 57 de ani.

Albert Roggemans are peste 20 de ani de activitate in retail banking. Inainte de numirea in Romania, a ocupat functia de Director al Retelei de Distributie a Serviciilor de Retail, ING Belgia. Obiectivele ING de crestere a activitatii de retail banking in Romania ocupa in acest moment un loc central in strategia Grupului ING.

De aceea, experienta volumului de activitate din ING Belgia (900 de unitati bancare/peste 3000 de angajati) si expertiza celor 20 de ani de activitate ale noului Director General Adjunct Roggemans, vor constitui un punct de pornire in accelerarea cresterii activitatii bancare in aceasta directie.

Componenta ING

ING Bank Romania, servicii bancare pentru companii, condusa de Misu Negritoiu, Director General (de la 01 august 2006)
ING Bank Romania, servicii bancare pentru persoane fizice, condusa de Albert Roggemans, Director General Adjunct (de la 01 august 2006)
ING Asigurari de Viata, condusa de catre Bram Boon, Director General.”

De la preluarea mandatului, din septembrie 2003, Dirk Serbruyns a condus activitatea ING in Romania pe fondul unor transformari majore de strategie a Grupului ING, privind obiectivele pe piata din Romania.

Sub conducerea sa a fost lansat proiectul de retail banking– servicii bancare pentru persoane fizice –in iulie 2004, bazat pe platforma inovatoare Self’Bank. In acest moment, in oricare din cele 100 de unitati ING Office din 21 de orase din Romania, oamenii isi pot gestiona singuri disponibilitatile financiare, oricand intre orele 7 si 23.

La inceputul acestui an, a fost lansat proiectul de constructie a 10 sucursale bancare noi, odata cu orientarea politicii de finantare a bancii catre IMM-uri. Reteaua de sucursale bancare pentru companii a ajuns la 17. De la finele anului 2005, lansata oficial in ianuarie 2006, ING Lease a intrat cu succes pe piata din Romania.

Tot anul acesta, in martie 2006, a inceput constructia noului sediu al ING Romania, cu o suprafata de 9,000 de m2, unde vor activa diviziile de retail banking si de asigurari. Conform rezultatelor anului 2005, ING Bank Romania a urcat pe pozitia a 4-a in ierarhia institutiilor bancare dupa valoarea activelor, crescandu-si cota de piata in primul trimestru al anului 2006, la 6,3%.

In a doua parte a lunii iulie 2006, ING va organiza o conferinta de presa pentru a raspunde intrebarilor dumneavostra privind activitatea ING in noua formula de management. Vor fi prezenti: Dirk Serbruyns, Misu Negritoiu, Albert Roggemans, Bram Boon.