Provus Service Provider, unul dintre principalii jucatori de pe piata de carduri bancare din Romania, a anuntat ca a preluat la finalul lui 2013 pachetul majoritar de actiuni al producatorului de carduri non-bancare (carduri de fidelizare, cadou) Supercard Solutions & Services.

WALL-STREET.ro a scris in exclusivitate pe 19 decembrie anul trecut despre preluarea a 90% din Supercard Solutions & Services.

Contactat de wall-street.ro la acel moment, Utku Ogrendil, CEO al companiei Provus, nu a dorit sa comenteze informatiile, insa a precizat ca va reveni cu detalii oficiale in ianuarie.

„Conform strategiei noastre de a oferi servicii integrate clientilor nostri, Provus Grup a decis preluarea Supercard Solutions & Services. Aceasta achizitie va permite Provus Grup sa isi extinda operatiunile atat in Romania, cat si, in viitorul apropiat, la nivel regional”, a spus Ogrendil.

Astfel, Provus Service Provider impreuna cu subsidiarele sale, RomCard si Supercard Solutions & Services, formeaza Provus Grup.
Supercard Solutions & Services a fost infiintata in 2000 si este compania care a lansat primul program de fidelitate la nivel national (Connex Land) si a implementat ce mai mare program de fidelitate la nivel national (programul Sensiblu).

Citeste si:
Bancile pot cumpara de la Wirecard solutia de portofel digital a Visa
Parteneriat Visa - Wirecard...

Compania a produs peste 33 milioane de carduri de la infiintare pana in prezent si are un portofoliu de peste 1000 de clienti, dintre care peste 20 de mari retaileri, 6 lanturi de benzinarii, 18 banci si 6 institutii financiare non-bancare.

Provus Service Provider a fost infiintata in anul 2001 si activeaza pe piata financiara din Romania in domeniul procesarii tranzactiilor cu carduri, al personalizarii cardurilor, al serviciilor legate de sectorul de retail, oferind clientilor sai posibilitatea externalizarii serviciilor legate de carduri.

Furnizorul de carduri administreaza 1.500 terminale ATM si 9.400 terminale POS (dintre care 500 sunt POS-uri virtuale) si proceseaza 1,5 milioane de carduri si 5 milioane de tranzactii pe luna.

Pe de alta parte, RomCard este primul centru de procesare a cardurilor din Romania, compania fiind infiintata in 2004. Compania isi axeaza activitatea pe procesarea tranzactiilor si a furnizarii de servicii de comert electronic, fiind in prezent singura platforma 3D Secure certificata de catre Visa si MasterCard din Romania.

Citeste si:
Cate carduri eMag-Raiffeisen au fost emise la sase luni de la lansare
Cate carduri eMag-Raiffeisen...

Actionarul principal al Provus Grup este fondul de private equity Innova Capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
O noua metoda de furt de pe card. Cum au procedat doi ploiesteni